
210-річчя з дня народження Т.Шевченка
11.03.2024
Учні 10-Б та 10-В класів нашого закладу долучилися до відзначення 210-річчя з дня народження Т.Шевченка, "приготували" улюблену страву митця - борщ.
Адже Кобзар полюбляв справжній український борщ, а у снах до нього з`являлися вареники.
«Улюбленою його їжею був справжній український борщ, «затертий пшонцем і затовчений старим салом», вареники з сиром з грубої гречаної муки та такі ж самі галушки», - вказує у своїх спогадах про Кобзаря письменниця Стефанія Крапівіна.
У Києві, у родичів, частували Шевченка пісним борщем із сушеними карасями зі свіжою капустою та якимись особливими приправами і пшоняною кашею, яка була зварена на раковій юшці і посипана свіжим кропом. «Після цього декілька разів за бажанням Шевченка, - за словами Афанасьєва-Чужбинського, - ми ходили обідати у пісні дні до старих, тільки бувало, я заздалегідь попереджу тітоньку, і пісний борщ виходив якнайкраще».

11.03.2024
Учні 10-Б та 10-В класів нашого закладу долучилися до відзначення 210-річчя з дня народження Т.Шевченка, "приготували" улюблену страву митця - борщ.
Адже Кобзар полюбляв справжній український борщ, а у снах до нього з`являлися вареники.
«Улюбленою його їжею був справжній український борщ, «затертий пшонцем і затовчений старим салом», вареники з сиром з грубої гречаної муки та такі ж самі галушки», - вказує у своїх спогадах про Кобзаря письменниця Стефанія Крапівіна.
У Києві, у родичів, частували Шевченка пісним борщем із сушеними карасями зі свіжою капустою та якимись особливими приправами і пшоняною кашею, яка була зварена на раковій юшці і посипана свіжим кропом. «Після цього декілька разів за бажанням Шевченка, - за словами Афанасьєва-Чужбинського, - ми ходили обідати у пісні дні до старих, тільки бувало, я заздалегідь попереджу тітоньку, і пісний борщ виходив якнайкраще».